Mexické tacos

  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 jarní cibulky
  • olivový olej
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 1 avokádo
  • 1/2 limetky
  • 4 malé pšeničné tortilly
  • oregano
  • hrstka koriandru
  • 250 g cherry rajčat (na salsu)
  • 1/2 červené cibule (na salsu)
  • 1 chilli paprička (na salsu)
  • hrstka koriandru (na salsu)
  • 1/2 limetky (na salsu)
  • 1 lžička jablečného octa (na salsu)
  1. Na olivovém oleji osmahni nakrájenou cibuli, česnek, červenou i zelenou papriku a jarní cibulku.
  2. Přidej mleté hovězí maso a dokořeň kmínem, sladkou mletou paprikou a solí. Maso opeč dohněda.
  3. Přilij hovězí vývar a nech vše povařit zhruba 45 minut. Mezitím, co čekáš, si připrav domácí salsu.
  4. Nakrájej cherry rajčata, červenou cibuli, chilli papričku a koriandr. Vymáčkni polovinu limetky a zakápni ji jablečným octem.
  5. Připrav guacamole z rozmačkaného avokáda, limetkové šťávy a soli.
  6. Menší pšeničné tortilly naplň směsí masa a zeleniny, salsou a guacamolem. Servíruj s oreganem a koriandrem.