Mexické tacos
-
1/2 cibule
-
1 stroužek česneku
-
1/2 červené papriky
-
1/2 zelené papriky
-
1/2 jarní cibulky
-
olivový olej
-
250 g mletého hovězího masa
-
1 lžička mletého kmínu
-
1 lžička sladké mleté papriky
-
1 lžička soli
-
125 ml hovězího vývaru
-
1 avokádo
-
1/2 limetky
-
4 malé pšeničné tortilly
-
oregano
-
hrstka koriandru
-
250 g cherry rajčat (na salsu)
-
1/2 červené cibule (na salsu)
-
1 chilli paprička (na salsu)
-
hrstka koriandru (na salsu)
-
1/2 limetky (na salsu)
-
1 lžička jablečného octa (na salsu)
- Na olivovém oleji osmahni nakrájenou cibuli, česnek, červenou i zelenou papriku a jarní cibulku.
- Přidej mleté hovězí maso a dokořeň kmínem, sladkou mletou paprikou a solí. Maso opeč dohněda.
- Přilij hovězí vývar a nech vše povařit zhruba 45 minut. Mezitím, co čekáš, si připrav domácí salsu.
- Nakrájej cherry rajčata, červenou cibuli, chilli papričku a koriandr. Vymáčkni polovinu limetky a zakápni ji jablečným octem.
- Připrav guacamole z rozmačkaného avokáda, limetkové šťávy a soli.
- Menší pšeničné tortilly naplň směsí masa a zeleniny, salsou a guacamolem. Servíruj s oreganem a koriandrem.