Losos a batátové hranolky

  • 2 velké batáty
  • olivový olej
  • sušený mletý česnek
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • 1 filet z lososa
  • limetková šťáva
  • čerstvý tymián
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 okurka
  • 1 hlavička římského salátu
  1. Nakrájej oloupané batáty na proužky a dej je na plech. Zakápni je olivovým olejem a posypej mletým česnekem, mletou paprikou a solí. Kořením hranolky pořádně obal.
  2. Na druhou polovinu plechu umísti filet z lososa. Zakápni ho limetkovou šťávou, posol ho a přidej na něj čerstvý tymián. Lososa zabal do alobalu.
  3. Lososa s hranolkami peč 20 minut na 200°C.
  4. Do salátu si nakrájej cherry rajčátka, okurku i římský salát. Dochuť ho olivovým olejem i solí a servíruj ho na půlce talíře.