Buddha bowl

  • 1 kuřecí prso
  • sůl
  • oregano
  • med
  • 100 g rýže
  • 1 červená paprika
  • 150 g cherry rajčat
  • 1/2 okurky
  • 1/2 plechovky kukuřice
  • olivový olej
  • 1 plechovka vařené cizrny (na rajčatový hummus)
  • 5 sušených rajčat v oleji (na rajčatový hummus)
  • olej ze sušených rajčat (na rajčatový hummus)
  • oregano (na rajčatový hummus)
  • sladká mletá paprika (na rajčatový hummus)
  • 2 stroužky česneku (na rajčatový hummus)
  • pepř
  1. Nakrájej kuřecí prso na kostky, dochuť ho solí, oreganem a medem. Na pánvi ho osmahni dozlatova, tedy zhruba 5 minut z každé strany.
  2. Mezitím dej vařit 1 porci rýže.
  3. Na rajčatový hummus smíchej v mixéru vařenou cizrnu, sušená rajčata v oleji, oregano, sladkou mletou papriku, česnek, sůl a pepř. Dle konzistence přidej i olivový olej.
  4. Připrav si půl talíře oblíbené zeleniny. My jsme použili cherry rajčata, kukuřici, okurku a opečenou papriku.
  5. Poskládej do hluboké mísy kuře, uvařenou rýži, rajčatový hummus a nakrájenou zeleninu. Vše zakápni olivovým olejem.